تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
رویداد۲۴ در گفتگو با ناصر ایمانی، فعال سیاسی، بررسی می‌کند:

درس‌ها و پیامد‌های سقوط اسد برای ایران | فعال اصولگرا: نباید مردم را ناامید کرد

ناصر ایمانی، فعال سیاسی، درباره پیامد‌های سقوط اسد به رویداد۲۴ می‌گوید: «درسی که ما باید بگیریم این است که مراقب باشیم که مردم از کشور و شرایط موجود دلزده و خسته نشوند و امید خودشان را برای آینده داشته باشند.»

رویداد۲۴ | امیرحسین جعفری: اسد سقوط کرد اما این سقوط پیامد‌ها و درس‌های مختلفی برای ایران و دیگر کشور‌های منطقه به دنبال دارد. سقوط اسد اگرچه شرایط منطقه‌ای ایران را سخت‌تر می‌کند اما هنوز نمی‌توان گفت که محور مقاومت به پایان رسیده و کماکان ادبیات این مسأله در منطقه دیده می‌شود. در سوریه نیز هنوز ابهامات جدی نسبت به حکام آینده وجود دارد که برای بررسی نسبت آن با ایران، باید صبر کرد.

پیامد سقوط اسد

ناصر ایمانی، فعال سیاسی، معتقد است که پیامد سقوط اسد برای ایران، سخت‌تر شدن شرایط مقاومت در منطقه است اما هنوز مشخص نیست کدامیک از گروه‌ها در سوریه به قدرت خواهند رسید. او می‌گوید: «پیامد‌های این اتفاق این است که موقعیت ایران در منطقه مانند گذشته نیست و باید مراقبت و دقت بیشتری برای تحولات منطقه داشته باشیم. شرایط برای ایران به کلی سخت‌تر شده و باید راهکار‌های جدیدی در این خصوص تدبیر شود. اینکه گروه‌های مسلح در سوریه به عنوان حاکمان باقی بمانند هم محل تردید است. شاید این گروه‌ها تجربهٔ طالبان را به دست نیاورند و انتخاباتی برگزار شود که دولت دست گروه دیگری بیوفتد و این‌ها الزاماً حاکم نخواهند ماند. اما شرایط در هر حال برای ایران سخت‌تر خواهد شد. نقش ایران و عراق در این زمینه پررنگ‌تر باید باشد.»

تضعیف محور مقاومت

او معتقد است که محور مقاومت تضعیف شده اما به عنوان یک فرهنگ باقی خواهد ماند و ایران نیز پتانسیل‌های خود در منطقه را از دست نداده است. او می‌گوید: «محور مقاومت محوری است که ممکن است در مقاطع زمانی تضعیف شود اما از بین نخواهد رفت. محور مقاومت یک فرهنگ است و صرفاً یک حرکت نظامی از طریق تزریق اسلحه و منابع مالی به وجود نیامده است. کسانیکه اینطور قضاوت می‌کنند تصویر درستی از مقاومت در ذهنشان نیست. مقاومت مسأله‌اش این نیست که اگر منابع مالی یا نظامی‌اش محدود شود، از بین بروند. درباره مسأله‌ی فلسطین، هفتاد سال این تصور وجود داشت اما در چند سال اخیر دیدیم که مردم فلسطین حداقل در غزه و کرانه باختری، ایستادگی کردند. بنابراین من فکر می‌کنم قضاوت‌هایی که برخی از روی خوشحالی و خرسندی دارند، درست نیست. برخی خرسند‌اند که مقاومت شکست می‌خورد و ایران نیز این اهرم و پتانسیل تقویت‌کننده در منطقه را از دست داده است و بنابراین همه چیز سر جای اول برمی گردد اما این تصور، خوش خیالی است.»


بیشتر بخوانید: ببینید | ویدیویی تاریخی از شروع حکمرانی خاندان اسد


تجربه یمن

ایمانی معتقد است که تجربه یمن ثابت کرد که هر زمان ممکن است یک کشور تحت شدیدترین فشار‌ها، تبدیل به یک قطب محور مقاومت شود و مشخص نیست در آینده چه اتفاقی در کشور‌های منطقه با محوریت این ادبیات رخ خواهد داد. او می‌گوید: «کسانی‌که در مقابل سلطهٔ غرب مقاومت می‌کنند، ممکن است در مقاطعی تضعیف شوند اما در درازمدت این وضعیت ادامه نخواهد یافت. شما هرگز فکر نمی‌کردید یمن که تحت فشار شدید نظامی عربستان است، یکی از محور‌های مهم مقاومت شود. شما از کجا می‌دانید که در برخی دیگر از کشور‌های منطقه هم چنین تحولاتی تحت عنوان مقاومت به وجود نیاید؟ مقاومت یک فرهنگ است. در تاریخ ۷۰ سال گذشته، بسیاری از حرکت‌های پارتیزانی در خیلی از کشور‌های جهان به وجود آمد و عمده‌ی آن‌ها از بین رفتند چون فرهنگ نبودند و صرفاً منابع نظامی و مالی بودند، از جمله در آمریکای جنوبی، اما مقاومت خاورمیانه وضعیت متفاوتی دارد.»

درس‌های سقوط اسد

این فعال سیاسی معتقد است که درس سقوط اسد برای کشور‌های منطقه، توجه بیشتر به افکار عمومی و جلوگیری از دلزدگی جامعه از تحولات است. او می‌گوید: «واقعیت این است که تحولات سوریه بیانگر یک مردم و ارتش خسته و دلزده و ناامید از همه چیز است. اینکه بگوییم مردم سوریه یا ارتش سوریه با حکومت اسد و اسد‌ها در این کشور مخالف بودند، هیچ شاهدی نداریم اما آنچه مسلماً می‌توانیم ابراز کنیم این است که مردم سوریه بعد از سال‌ها جنگ و درگیری درونی و بیرونی، بسیار خسته و ناامید بودند. درسی که ما باید بگیریم این است که مراقب باشیم که مردم از کشور و شرایط موجود دلزده و خسته نشوند و امید خودشان را برای آینده داشته باشند. به میزانی که دلزدگی به وجود بیاید، زمینه‌ی هر تحولی ممکن است. البته شرایط جمهوری اسلامی با سوریه اصلاً قابل مقایسه نیست اما در عین حال باید توجه به افکار عمومی را مدنظر قرار داد.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
0
3
تا سر موضوع مقاومت پیش برید هیچی که مثل داخل سوریه بدست نمیارید مردم خودمون را هم از دست میدید(منظورم تندروهای عاشق مقاومت هست)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
3
0
این بشار الاسد هرفجایت و جنایتی که مرتکب شده باشدکه البته اردوغان و اسراییل و مسلمان نما های احمق اورا به جنایت کشاندند و اجباراً برای حفظ کشورش مرتکب جنایت های وحشتناک گردید اما هیچ ردی ونشانه ای وجود ندارد که اموال و دارایی های سوریه رابه بهانه های واهی به ملت های دیگر اختصاص داده باشد و مردمش را با فقر و فلاکت مواجه کند و هم اکنون هم نقش اردوغان روشن شده .انسان تحصیل کرده و آشنا با حقوق بشر و نرم های پذیرفته شده ی دنیای متمدن را دیگران به این راه کشاندند
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
حافظ اسد و پسرش ۵۰ سال با زور سر نیزه به مردم حکومت می کردن یه انتخابات فرمایشی هم داشت که ضرب المثل شده بود در رنکینگ فساد جزو بدترین کشورها بود اجازه کمترین اصلاحات رو هم نمی‌داد اردوغان مجبورش کرده بود این کارا رو بکنه؟! کشتار مردم هم به خاطر دفاع از سلطنت خودش بود نه کشور! جنستو از موتوری میگیری عمو جان یا دائم پای وراجی های رائفی پور و آمنه ساداتی؟!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
لابد از خوبی های بشار اسد است که زبان زندانی را بریده و دندان‌هایش را کشیده و بجای غذا ، موش به او داده است تا بخورد
لابد از خوبی‌های بشتر اسد بوده که ۵ روز در هفته آب به زندانیان نمیداده تا غذا نخواهند
لابد از خوبی‌های بشار اسد بوده که بعد از ۳ روز برعکس نگه داشتن زندانی لاغر ، بجای اعدام با طناب دار ، گردن او را میشکسته
لابد از خوبی‌های بشار اسد بوده که برای اینکه کسی مجبور شود در تیم ملی بازی کند عموی او را میکشه و بقیه خانواده را هم تهدید می‌کرده که اگر پسرتان در پرچم و تیم ملی کشور من بازی نکند همه شما را میکشم
بعد ملت را از داعش می‌رساندند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۹
0
8
روحیه مردم ایران صد برابر بدتر از سوریه است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
اقای پوزیده یکی از بزرگترین مشکلات مردم که رجیستری آیفون بود را حل کردند
محبوب از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
0
1
اقای ایمانی اگر می شود لطفا توضیح دهید که امید یعنی چه و یا اینکه معنی امید را حداد عادل عوض کرده است ؟ این حرف شما خریدار ندارد و تنها حرف شما مورد قبول هم فکرانت می باشد مگر در جامعه امیدی مانده است . گرانی و تورم و بیکاری جوانان و سیل مهاجرات پزشکان و پرستاران و نخبگان و حتی کارگران نمونه ای از امید است . 46 سال است مردم را روز به روز به فلاکت کشاندید و الان از امید صحبت می کنید . اگر به گفته خودتان ایمان دارید از جامعه شناسان مستقل و نخبگان به تلویزیون انحصاری خودتان مسز گرد بگذارید انوقت امید را متوجه شوید در جامعه چه خبر است . هر روز بازنشسته ها برای احقاق حق خود در خیابان هستند و کسی هم جوابگو نیست . مردم عادی را نمی گویم فقط از جانبازان و خانواده شهدا و ازادگان و کلا اسیب دیدگان جنگ نظر سنجی کنید ببینید چند درصد مردم از عملکر حاکمیت راضی هستند نه انهایی که رانتخوار هستند و به ثروتهای باد اورده دست پیدا کرده اند . اگر در جامعه امید است چرا بیش از 5 هزار از فرزندان مسولان در کشور های به اصطلاح دشمن به خوشگذرانی مشغول هستند . ما کشور و مردم خودمان را فدای نیابتی ها کردیم و الان نتیجه اش را می بینید . ما با ندانم کاری و با شعارهای تو خالی و دشمنی با دنیا خدمات شایسته ای به اسرائیل کردیم و امنیت انها را تامین کردیم و دلخوش به نابودی اسرائیل بودیم ولی تمام شعار ها بر عکس از اب در امد . قبل از انقلاب سه ارتش قوی در منطقه وجود داشت ایران و عراق و مصر به برنامه ریزی سیاستمداران غربی هر سه ارتش کاملا تضعیف شد و این کار هم به نفع اسرائیل تمام شد در اینده نه چندان دور قویترید دولت و ارتش در منطقه اسرائیل خواهد بود . الان مسولان متعجب شده اند چطور اسد سرنگون شد . حاکمیتی که مردم خودش را بکشد و ظلم در انجا بیدا کند قرار نیست پا بر جا بماند مگر اسد با حامیانش کمتر مردمش را کشد و ملتش را اواره کرد و چند سالی هم که در ظاهر حکومت می کرد با پشتیبانی روسیه و جمهوری اسلامی بود و روسیه در اکراین گیر کرده و نتوانست انطور که قبلا از اسد حمایت می کرد حمایت بکند و ما هم درگیر مسله غزه و جزب الله لبنان بودیم و دیگر توان مالی و نظامی نداشتیم نتوانستیم از ایشان حمایت کنیم و از این ماجرا ترکیه استفاده کرد و کار اسد را یکسره کرد همان ترکیه که حکومت ما باعث قدرتمند شدنش می باشد الا ما 46 سال کشور را تخریب می کنیم ولی ترکیه به ابادی و زیر ساختهای کشورش مشغول است و یا بار در اوابل انقلاب 18 میلیارد دلار و بار دذوم در ماجرا ی 88 همین مبلغ از کشور خارج و توسط ترکیه مصادره شد 36 میلیارد دلار پول کمی نیست البته من اینطور فکر می کنم شاید اجنه مرا گمراه کرده است شما مرا راهنمایی و اگاه کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
0
1
۴۱ ساله هستم مجرد بیکار ، کل ارث مادر مرحومم و پدر شیمیایی ام رفت با دو مدرک خانه نشین هستم و مراقب دو بیمار و در این سن جز رنج و درد جنگ ۸ ساله ، فقر و تحریم و ... چیزی ندیدم سال به سال و عید به عید سفر نمیدانم چیست و اصلا شمال کشورم رو هم ندیدم و کارم شده با حقوق ناچیز بازنشستگی پدرم که ارثش را بردند و گفتند غصه مال دنیا را نخور ، باید مالیات ارث مادرم را بدهم که خودش بدلیل نبود پزشک فوت کرد و ارثش را ندید چون مدعیان دین ارثش را صاحب شدند اما مالیات را من باید بدهم بعد انتظار امید دارید؟
جوان ۳۰ ساله خارجی مالیات می‌دهد اما کار دارد مسکن دارد آموزش و درمان رایگان دارد و در آن سن صد کشور جهان را گشته است اما من جوان ایرانی اصلا از زندگی جز رنج ندیدم
الهی خانه آخرت مال مردمخور و مال یتیم خور ویران شود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
0
0
متاسفانه تمام گزینه هایی که ازآن نام بردید درایران به طدیقی وجود دارد .مردم ازروشهای جنگی دلزده نیستند که هستند وقتی شعارنه غزه نه لبننان میدادند . سرمایه هایمملکت درسوریه ازبین رفت ودرداخل گروههای تند رو عرصه را برمردم تنگ میکنند وقتی قوانین رضاخانی بدون رای مجلس تصویب وبزور بخورد مردم میخواهند بدهند وقتی تحریمها گلوی مردم رامیفشارد وقتی پولی که به یک خانواده میدهند کفاف دوروز زندگیش را ندهد وقتی کسی نتواند اعتراضی بکند وانگ جاسوسی وغربزده بخورد وقتی رییس جمهورمنتخب بگوید نمیگزارند کارکنم وقتی مجلس ناکارامد باشد وقتی پنجاه درصد مردم را با تصویب قوانینی مانند حجاب که هیچ پایه شرعی وقانونی ندارد مجرم میکنند .نمیدانند پشت سرهرزن که مجرم شودده مرددرخانواده هاست که ازناموسش دفاع میکند . زنهاکارهایی میتوانند بکنند که ده مردجنگی هم نمیتواند .بهترتست با آنها درنیافتیم . جمله ای که گفتند ازدامان زن مردبه معراج میرسد راباورکنید. بادست خودتیشه به ریشه خودمان میزنیم . اگرتا الان هم کاری نشده باید خدا راشاکر باشید . مردم صبوری داریم اما مطمئن باشیم که روی بشکه ای ازباروت نشسته ایم که با ناکارامدی وخودشیفتگی ساخته ایم وافراد ناآگاهی هم هستند که دائما به آن میافزایند ودرصددروشن کردن فیتیله آن هستند .خیلی ازفرصتهایی که داشتیم راسوزاندیم . انقلاب اسلامی با شعار حمایت ازمستضعفین پا گرفت اما الان استخوانهای مستضعفین درحال خردشدن است صدای انرا بشنوید مابرای حفظ موقعیتمان درخارج داخل را فراموش کردیم سرمایه هایی که میتوانستیم درداخل صرف پیشرفت کنیم سوزاندیم .ونابود کردیم .مردم رادریابید که پایه مشروعیت هرحکومتی مردم هستند تادیر نشده مردم رادریابید . باافکار پوسیده بامردم برخورد نکنید. گستره دید خودرا ازدوربریهای خودتان که همفکرتان هستند بازتر کنید وسایر افکارراببینید وآنها رابشنوید ودر امور مشارکت دهید . ازاوپوزیسیون سازی دست بدداریدچراباید متخصص پرستار وهنرمند وسایر اشخاص دراینجا آینده ای برای خود نبیند وهرکه دستش رسید وتوانست خارج برود .مگر آنجا قانون نیست ؟ چرا قانون هست برخی جاها حتی سختتر است اما بجا وعامه پسند .هرقانون شرایط خودرادارد .قانون باید درصد کمی را مجرم کند .وفعل جرم باید شرایط خاص داشته باشد . قوانین باید مقبولیت عام داشته باشند .قانونی نتوانید اجرا کنید .وموجب تمسخر قانون گذاربشود وارزش اجرانداشته باشد وکل مردم رامجرم کند .ارزش سیستم قانونگذاری را دربین جامعه کاهش میدهد .مثل پدریک خانواده ارزش وقرب خودرا ازدست میدهد ودیگر حتی به حرفهای خوبش هم اهمیت نمیدهند. وهرج ومرج اتفاق میافتد .خلاصه اینکه این انقلاب به سادگی بدست نیامده که بخواهیم با نظربرخی افراد مغرض یاخشک مذهب مردم راناراضی کنیم .مردم ناراضی وقتی نتوانند اعتراض کنند .بی تفاوت میشوند .بی تفاوتی پدیده خطرناکی است عراق وسوریه رابیتفاوتی مردم به سقوط داد .مردم بی تفاوت وقتی که دشمن حمله میکنه ازش نمیترسن رو ی پشت بام میرن عکس وفیلم میگیرن چون ازداخل بیشتر میترسند. این پدیده خطرناک درحال وقوع است . مراقب باشیم چه میگوییم وچه اعمالی انجام میدهیم مادر برهه سختی قرارگرفته ایم وبرلبه تیغ حرکت میکنیم یک خطای محاسباتی منجربه زخم عمیق میشود. که جبران ناپذیر خواهد بود . وظیفه ما گفتنن گوشه کوچکی از مسائل بود که دراین مقال میگنجید امیدوارم متفکران واقعی ما فکری به حال این اوضاع بکنند قبل از اینکه دیر شود.
ایمان
|
Germany
|
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۰
0
1
من به عنوان جزئی از همین مردم دیدم که شما در طی 30-40 سال گذشته هیچ توجهی به مردم و نسل جوان نکردین و میلیونها نفر ، به خاطر شماها از ایران فرار کردن ، اونهایی هم که موندن زجر کشیدن ، جوانی من و امثال من به پای شماها سوخت ،
نظرات شما